Skip to main content

Sla, wortelen, hesp, kaas, mayonaise en tomaat. De 6 ingrediënten van een broodje club. Sommigen noemen dit ook wel een smos. Door de hoeveelheid ingrediënten zal het resultaat van het eten van zo’n broodje wellicht aan de basis van deze naam liggen.

Een eenvoudig recept, snel klaar te maken. En toch kan het fout gaan. Heel vaak zelfs. Het resultaat is nog meer gesmos. De oorzaak? Het groene kroontje van de tomaat. Zodra ik dat opmerk verdwijnt mijn zin om verder te eten. Het groene kroontje hoort niet in een broodje te zitten. Onontkomelijk wil ik het er uit. Met alle gevolgen vandien. Mayonaise aan de vingers, wortel op de grond, gevecht met de tomaat.

Het verwijderen van het groene deel is één van de weinige kwaliteitsvereisten die ik stel aan een goede broodjesbar. Het staat voor vakbekwaamheid, afwerking en culinaire correctheid. Maar meer nog dan dat is het een heel duidelijke indicatie van iets veel groters. Iets waar veel bedrijven nood aan hebben in tijden waar “het verschil maken” een prioriteit heeft. Beroepsfierheid!

Snijdt u het groen uit de tomaatjes?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Krijg regelmatig nieuwe inzichten en mooie opportuniteiten toegestuurd.

Zij vertrouwden al op onze expertise